VIVA BLOG

Technology Uncategorized

2017. godina… kratak rezime by Viva Com

Godina za nama je bila vrlo zanimljiva kada je reč o svetu pametnih telefona koji ne samo da su postali potreba, već su i sve više deo stila života, društvenog statusa i još mnogo drugih (ne) bitnih stvari koje život čine.

Svakako da su 2017-u obeleželi iPhone 8, iPhone X i Samsung Galaxy Note 8. Pa sad, ko voli Apple, reći će da je “X” nešto najbolje ikada, ali i ljubitelji androida, a pre svega “Note”-a i te kako imaju čime da se diče. Iz Samsunga su uspeli da reše sve probleme koji su ih zadesili pre samo godinu dana i kada se pomislilo da “Note” odlazi u istoriju, eto “osmice” koja je očarala sve ljubitelje mobilnih telefona (ako više tako možemo i da ih nazivamo, jer su postali mnogo više od toga). U svakom slučaju, jedini koji im je parirao bio je još Huawei sa svojim odličnim modelima dok su svi ostali daleko ispod. Šta nas čeka u 2018-oj, videćemo… za sad znamo sigurno da će već u prvom tromesečju biti predstavljen Galaxy 9. Pominje se i novi iPhone, Huawei P11, Tesla 9.2 itd. 

A u Viva Net šopu (Viva Com od 01. januara), sada već prethodnu godinu, obeležili su Samsung-ovi modeli iz ultra popularne “J” serije. I ovaj put, drugu godinu za redom, najbolji među najboljima bio je Samsung Galaxy J5 2016. Njegov naslednik, Galaxy J530 je tek krajem godine preuzeo vodeću poziciju ali se njegova dominacija očekuje u narednom periodu. Samsung Galaxy J200, J2 Prime, J320, J330, J5 Prime, J710, J730 i J7 Prime su takođe bili telefoni za koje su se kupci najlakše odlučivali a i koji su zaista opravdali poverenja njihovih korisnika. 

Najprijatnije iznenađenje je zasigurno Huawei. Modeli poput P8 Lite, P8 Lite 2017, P9 Lite i posebno P10 Lite su dokaz da vrhunski telefoni ne moraju da budu obavezno i preskupi. Za svaku preporuku.

Što se Nokia-e, tiče, ona se polako vraća na scenu, međutim taj povratak je za sada vrlo spor. Novi modeli sa Android platformom privlače pažnju, ali nedovoljno da bi ozbiljnije ugrozili prodaju gore pomenutih uređaja. 

Razočarali smo se u LG i Sony. Iako po specifikacijama deluju zaista fascinantno, ne tako mali broj reklamacija na ekrane, touch-screen, matične ploče i baterije, naterao nas je na to da ih eliminišemo iz ponude. To ne znači da ste vi koji ih imate pogrešili u izboru, daleko od toga, ali da su nestabilni i nepouzdani, to definitivno jesu… makar po našem mišljenju, ne zamerite. 

Toliko za sada. Vidimo se u 2018-oj… Srećna Nova godina

Viva Com, prodajni tim

Leave a Reply

Your email address will not be published.