VIVA BLOG

Info Lifestyle Technology

Ukratko…LG G6

LG je svoj novi model G6 predstavio rečenicom „veliki ekran koji staje u jednu ruku“. Ekran zauzima 80 odsto kućišta telefona i prvi put kod nekog smartfona odnos stranica je 18:9. LG G6 dolazi sa QHD+ FullVision ekranom dijagonale 5,7 inča (rezolucije 2.880 x 1.440) i odnosom stranica 18:9, prvi put upotrebljenim na jednom smart telefonu. Ovako se dobija više prostora, pre svega prilikom gledanja video snimaka i igranja igara. Inače, LG G6 je prvi smart telefon sa Dolby Vision tehnologijom prikaza slike. Pored Dolby Vision, tu je i HDR 10,koji takođe predstavlja standard za HDR (High Dynamic Range) tehnologiju, koja ovom modelu pruža izvanredno osvetljenje, kontrast i izuzetne boje.

LG G6

Sačinjen od aluminijuma i stakla, i to u crnoj, boji platine i beloj boji,G6 odlikuje uglađeni minimalistički dizajn. Metalni okvir obavija ivice telefona, a poleđina je potpuno ravna, bez ispupčenja za kameru. Inače, kamera koja je dualna, ima 13MP, širokougaoni objektiv od 125 stepeni i beleži 4K video sadržaja. Telefon dolazi sa proširenim vidnim poljem od 100 stepeni na prednjoj kameri od 5MP, što znači da korisnici mogu slikati selfie bez upotrebe štapa.

LG G6 - 1

LG G6 pokreće procesor Qualcomm Snapdragon 821 a ima 4 GB RAM. Ono što iz LG tvrde je to da ovaj telefon, bez obzira na pozamašne dimenzije, udobno prijanja u jednu ruku, i lako se drži. Oni su radili sa timom naučnika specijalizovanih za pitanja ergonomije i spproveli brojna ispitivanja koja potvrđuju njihovu trvrdnju.

(izvor: blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published.