VIVA BLOG

News Technology

Apple počinje sa proizvodnjiom iPhone 11 modela u Indiji

Foxconn je za Apple počeo da proizvodi, odnosno sastavlja iPhone 11 modele u Indiji, u svom postrojenju u Čenaju. Ovo je potvrđeno od strane nekoliko medija u Indiji.

Pomenuti potez označava dodatno proširenje kapaciteta proizvodnje kompanije Apple u Indiji, nakon što je tu prošle godine počela da se proizvodi iPhone XR linija. Prvi kontingent iPhone 11 uređaja sklopljenih u Indiji je već dostupan za kupovinu u maloprodaji.

U prošlosti, kompanija iz Kupertina je proizvodila svoju prvu generaciju iPhone SE modela, kao i  iPhone 6s i 7 serije u Indiji u postrojenjima kompanije Wistron. Ovaj potez će omogućiti da Apple bude oslobođen plaćanja takse na uvoz od 20%, za telefone koji su kreirani van Indije, što će na kraju dovesti i do konkurentnije cene ovih modela.

Pored toga, potez će Apple-u omogućiti da poveća vođstvo u premijum segmentu tržišta, gde je iPhone 11 linija bila odlično prihvaćena od strane lokalnih potrošača.

Prema najnovijim izveštajima, Foxconn planira da investira do milijardu dolara u svoja proizvodna postrojenja u Indiji, kako bi dodatno decetralizovao svoje fabrike za proizvodnju iPhone-a van Kine.

izvor: benchmark.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.