VIVA BLOG

Uncategorized

Februar 2015…..kratak rezime

Poštovani prijatelji,

rešili smo da rubriku o najprodavanijim telefonima u toku meseca koji je za nama, zamenimo kratkim rezimeom o tome šta je sve to bilo aktuelno tokom prethodnog perioda u Viva Net-u odnosno Viva Pro Team-u. Razlog je pre svega što već nekoliko meseci unazad TOP 5 najprodavanijih telefona drže isti modeli, pa tako više i nije zanimljivo pisati tj. prepisivati o tome. I dalje je S3 Neo (I9301) broj 1. Cena i kvalitet koji zadovoljavaju kupce su i u februaru bili presudni prilikom kupovine mobilnih telefona. Tako su i Grand Neo (I9060) sa dve kartice, S3 mini, S7582 i Galaxy S4 bili i te kako traženi. Da smo radili preciznu tabelu TOP 5, ovog puta bi verovatno na četvrtom mestu bio LG G2. Samsungov model G350 je takođe bio atraktivan posebno među mlađom generacijom. Od skupljih modela koji su imali dobru prodaju tokom najkraćeg meseca u godini su bili LG G3 i Samsung NOTE 4. Noviteti su bili Samsung A3 i A5, smart telefoni sa aluminijumskim kućištem i Microsoft (Nokia) 435 i 535 u singl i dual varijanti. Toliko o tome. Sad čekamo da vidimo šta će nam to ponuditi kompanije Samsung i HTC sa novim modelima Galaxy S6 i HTC M9 i koje će im biti startne cene na našem tržištu.

Od dodatne opreme, ističemo staklene zaštite za ekrane u vidu folije (preporučujemo definitivno), ultra tanke silikonske futrole za sve aktuelne telefone kao i eksterne baterije Xwave. (vrlo praktičan gadget koji će dosta značiti onima kojima se dešava da se istroši baterija telefona ili nekog drugog uređaja baš onda kada su najpotrebniji. Kapacitet od 2600mAh će biti taman dovoljan za jedan ciklus punjenja. Sve je više prenosnih uređaja koje moramo da često priključujemo na napajanje, pa se postavlja pitanje raznih punjača, ali i toga da se često desi da vam se baterija isprazni baš onda kada nije zgodno. Upravo tu stupaju na scenu eksterne baterije koje lako staju u džep, ranac ili torbu, a poslužiće da se recimo telefon dopuni i pre nego što dođete do rezervnog punjača. Eksternih baterija ima dosta na tržištu, ali se mahom radi o modelima većeg kapaciteta, koji su skuplji i malo većih dimenzija, tako da smo se obradovali kada smo videli ovaj ultra portabl model koji će biti veoma jednostavan za poneti bukvalno svuda, tekst IT svet)

Sektor Viva HoReCa&Office je od početka godine u mnogome proširio punudu pre svega kancelarijskog materijala posebno kada su kompatibilni toneri u pitanju. Sada imamo tonere za skoro sve tipove najzastupljenijih i najprodavanijih laserskih printera. Imamo i  štampače…preporučujemo HP  i Kyocera. Cene samih štampača kao i tonera su veoma povoljne. Kompatibilni toneri imaju gotovo isti kapacitet štampe kao originali a jeftiniji su i do tri puta.

Ukoliko Vas bilo šta interesuje od školskog i kancelarijskog materijala kao i od artikala za ugostiteljstvo, posetite nas u Viva HoReCa&Office Showroom-u u ulici Sutjeskoj br.70b (ulaz kod Ambient cafe-a). Ukoliko nismo tamo, pozovite nas. Kontakt telefoni su 065 21101311 i 063 8040633.

HTC-One-m9-Concept HTC-one-M9-13 HTC-M9 galaxys6 Samsung-Galaxy-S6-Black-HQ s6