VIVA BLOG

Info Lifestyle Technology

Galaxy Note 10: 4 modela, veći ekrani, kamera u olovci…

Već 8. avgusta Samsung će, prema nepotvrđenim informacijama PhoneArena sajta predstaviti čak četiri nova Note modela – Note 10, klasičan model za sva tržišta, Note 10 Pro, unapređen model za sva tržišta i Note 10e, manji model slabijih specifikacija i Note 10 5G za odabrana tržišta. Svi ovi modeli biće unapređeni u odnosu na Note 9, ali će im se specifikacije međusobno značajno razlikovati, kao što je slučaj sa Samsung Galaxy S10 serijom.

Samsung Galaxy Note 10e imaće ekran od 6.28 inča, Note 10 6.4 inča, a Note 10 Pro čak 6.8 inča, što će biti i dijagonala 5G Note 10 modela. Razlikovaće se i količina RAM memorije, od 8 do 12 GB i memorije, od 128 do 512 GB. Variraće i broj kamera na svim modelima – od tri do četiri i različiti tipova kamere će biti primenjeni u različitim modelima, takođe.

Ekrani novih Note 10 modela će, iz nekog razloga, ponovo biti zakrivljeni više, nego što je slučaj sa Note 9 modelom ili S10. Njihove krivine ekrana su daleko manje, nego što ih je imao Note 7, ali “upućeni izvori“ tvrde da će ekran Note 10 uređaja ličiti više baš na taj model, nego na aktuelne S10 i Note uređaje.

S Pen će ove godine, ako je verovati glasinama, takođe biti faktor odluke između modela – Note 10e i Note 10 bi mogli doći sa jednostavnim verzijama S Pen-a, kakav sad ima Note 9, dok će Note 10 Pro i 5G varijanta doći sa unapređenim i moguće većim olovkama, koje bi čak mogle da imaju i kameru na sebi – pre mislimo da bi ta kamera mogla da ima neku softversku funkcionalnost, nego da služi kao selfi kamera.

Moguće je čak da će Samsung prvi put predstaviti Note i Galaxy telefon uopšte bez fizičkih tastera na bokovima, što bi bio radikalna promena, koju nije primenio još nijedan “A“ proizvođač do sada. Još jedna velika promena će biti i brzina punjenja, koja bi konačno trebala da bude konkurentna sadašnjim modelima drugih proizvođača. Navodno, Note 10 modeli imaće punjenje brzine do 50 vati, što je dvostruko ili trostruko skoro više, nego što nude sadašnji Samsung telefoni (trenutno Galaxy A50 ii Galaxy S10 5G nude brzo punjenje do 25 vati, svi ostali nude 18 ili čak 15 vati brzo punjenje).

Avgust je sve bliži – videćemo šta je i u kolikoj meri od ovog tačno!

izvor: mondo.rs, 11. maj 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.