VIVA BLOG

News Technology

Galaxy S20 je Samsungov naredni premijum telefon

Nedavno je dojavljivač Ice Universe objavio informaciju da će Samsungov naredni premijum telefon nositi naziv Galaxy S20, a ne Galaxy S11. Ice Universe je sada potvrdio ovu informaciju.

Preimenovanje linije ima smisla jer 2020. godina označava početak nove decenije i njeno obeležavanje novom Galaxy S20 linijom će izdvojiti Samsungovu narednu premijum seriju, posebno kada se poredi sa Galaxy S10.

Očekuje se da će Samsung sa Galaxy S20 linijom telefona ponuditi ono najbolje što u ovom trenutku ima. Veruje se da će postojati bar tri različita uređaja, a najverovatnije i četiri. Telefoni će koristiti Exynos 990 čipset na nekim tržištima i Snapdragon 865 na većini tržišta, imaće veće baterije od svojih prethodnika, a biće ozvaničeni 11. februara i u prodaji će se naći od 18. februara.

Galaxy S20 i Galaxy S20+ bi trebalo da imaju sistem sa četiri kamere na poleđini, sa 108MP glavnim senzorom koji omogućava 12MP fotografije. Tu su i telefoto kamere (sa 48MP senzorom) i ultraširoka kamera. Kada je u pitanju ekran, Samsung će implementirati 120Hz osvežavanje.

U odvojenom tvitu, Ice Universe sugeriše tri modela za Samsungovu premijum liniju za ovu godinu: Galaxy S20, S20+ i najjači premijum model. Prema njegovim saznanjima, neće postojati “S20e”, već će umesto toga osnovni model biti S20, potom sledi S20+ i na kraju S20 Ultra. Ipak, u ovom trenutku je moguće da S20 Ultra neće biti konačni naziv telefona.

izvor: benchmark.rs