VIVA BLOG

News Technology

Honor se vratio sa novim telefonom – kamera od 108 MP i svi Gugl servisi

Posle pauze, Honor se vratio sa novim telefonom. Honor 50 upravo je predstaljen na domaćem tržištu, sa svim Google servisima, inovativnim dizjanom ali i impresivnom novom Qualcomm SnapdragonTM 778G platformom.

Od odvajanja od kompanije Huawei, Honor je na domaćem tržištu bio u nekoj fazi mirovanja, ali se vraćaju na velika vrata sa modelom Honor 50 koji je već postao jedan od najprodavanijih modela na tržištu Kine. Ovaj brend zadržao je jednu od svojih najjačih karakteristika, maksimalno ulaganje u dizajn kod svojih telefona i to je prvo što se uočava na novom modelu koji će biti dostupan u tri boje – Fost Crystal, Emerald Green i Midnight Black.

Estetika ta za koju su se odlučili, donela nam je još jedan Honor model sa ultra-tankim okvirom na prednjoj strani i 2,5D ispoliranim staklenim ivicama na gornjoj i donjoj strani ekrana, obezbeđujući glatku površinu.

Nemoguće je ne zapaziti novi dizajn glavne kamere sa dvostrukim prstenom sastavljenim od dva koncentrična kruga na zadnjoj strani. Kako su objasnili, inspiracija stiže iz klasičnog dizajna prstena luksuznih marki nakita, pa je tako gornji krug sa glavnom kamerom poliran istim klasičnim, vanvremenskim metalnim prstenom na ivici.

Inače, Honor 50 dolazi sa OLED ekranom od 6,57 inča koji podržava Full HD rezoluciju od 2340×1080. Ekran može da proizvede 1,07 milijardi boja i pokriva 100 dosto DCI-P3 raspona boja. To prati brzina osvežavanja ekrana do 120Hz i brzina uzorkovanja dodira od 300Hz, obezbeđujući velike brzine odziva ekrana za pružanje jedinstvenog doživljaja tokom gledanja video zapisa i igranja igrica sa manjim ulaznim zakašnjenjem.

Jedna od stvari koja je stavljena u prvi plan je prednja kamera od 32MP sa uglom gledanja od 90 stepeni što dozvoljava pravljenje video zapisa i fotografija tako da više ljudi i pejzaža može da stane u kadar.

Na pozadini je smeštena četvorostruka glavna kamera čija su sočiva raspoređena u dva kružna dela. Glavno od njih ima 108MP, a tu su i širokougaona kamera od 8MP, makro kamera od 2MP i dubinska kamera od 2MP.

Kamera je dizjanirana tako da bude maksimalno korisna onima koji su okrenuti društvenim mrežama i vlogovima. Tu je velika fleksibilnost pri snimanju sadržaja iz različitih uglova i perspektiva, pa i prebacivanje između kamera sa šest režima snimanja koji istovremeno koriste prednju i zadnje kamere. Korisnici takođe mogu da primene mod lepote (beauty mode), snimaju fotografije direktno sa video zapisa i koriste unapred postavljene predloške video priča (story-ja) na svim svojim snimcima. Osim toga, bežične slušalice povezane preko Bluetooth-a mogu da se koriste kao bežični mikrofoni tokom snimanja video zapisa. Kreatori mogu da postignu bolji prijem zvuka tokom snimanja video zapisa, što im omogućava da bez napora uživaju u vlogingu.

Ovaj telefon bi trabalo da obezbeđuje značajnu autonomiju baterije kapaciteta 4.300mAh a zahvaljujući tehnologiji SuperCharge od 66W baterija se napuni do 70% u roku od samo 20 minuta.

Spomenuti čipset Qualcomm Snapdragon 778G ima podršku za 5G a tu je da poboljša performanse i procesora i grafičkog procesora za 45 odsto pri čemu je AI procesorska snaga veća za 123 odsto u poređenju sa prethodnom generacijom. Uz Turbo X grafički procesor, jedinstvenom tehnologijom ubrzanja grafike, Honor 50 trebalo bi da pruža moćne performanse čak i tokom intenzivnog igranja igrica.

Honor 50 kod nas je u pretprodaji sve do 14. novembra i to uz poklon Honor Earbuds 2 Lite slušalice a cena je od 64.999 do 73.999 dinara, u zavisnosti od verzije.

izvor: blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.