VIVA BLOG

Zanimljivosti

Na površini ekrana mobilnog telefona, svakog trenutka boravi i do 2000 vrsta bakterija

Prema informacijama CCTV-a, stručnjaci koji su gostovali u jednoj emisiji izneli su frapantan podatak kako na površini mobilnih telefona postoji čak 2000 vrsta bakterija. Četvrtina korisnika je imala 10 puta više od normalne vrednosti bakterija na površini mobilnog telefona, uključujući: Escherichia coli, Staphilococcus aureus, Salmonella i viruse gripa.

Kada ruke dodirnu mobilni telefon, naši prsti su kontaminirani ovim bakterijama, a zatim bakterije ulaze u telo kroz jelo ili trljanje očiju. Ukoliko nam padne imunitet ili telo ima rane, to može izazvati bolesti.

S tim u vezi, stručnjaci su rekli da ukoliko želite da smanjite prisustvo bakterija na mobilnom telefonu, potrebno je svakodnevno dezinfikovati uređaj, kako biste efikasno smanjili mogućnost infekcije ili kontakt sa bakterijama.

Saveti za pravilnu higijenu telefona:

1. Koristite alkoholne tufere i dezinfekcione maramice da obrišete površinu telefona.

2. Nakon što obrišete mobilni telefon, ostavite ga da se osuši neko vreme. Ne dozvolite da dezinfekciono sredstvo ili alkohol prodre u unutrašnje delove mobilnog telefona, jer može izazvati kvar uređaja.

3. Izgradite naviku korišćenja slušalica i smanjite direktan kontakt između mobilnog telefona i kože lica.

4. Perite ruke često u svakodnevnom životu i izbegavajte da dodirujete lice rukama dok perete telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.