VIVA BLOG

Uncategorized

Najbolje ili ništa! TESLA H785

Uz moćni Intel® Bay Trail procesor poslednje generacije, senzacionalnu 2048×1536 rezoluciju, 2GB radne memorije, Android Kit-Kat 4.4, produženu autonomiju, elegantno kućište, GPS i još mnogo premium karakteristika – jasno je da se u izradi Tesla tableta H785 nije štedelo. Kompromis je napravljen samo u ceni.

Kreiran da svojim korisnicima pruži najbolje moguće iskustvo u radu, Tesla Tablet H785 ima ekran izuzetne rezolucije od 2.048 x 1.536 piksela, što je značajno više i od Full HD standarda za televizore. Intenzivno, a prijatno osvetljenje omogućava lako čitanje i pod direktnim dnevnim svetlom, a IPS tehnologija obezbeđuje ravnopravni pogled iz svakog ugla, bez promene u prikazu boja. Pažljivo odabran odnos stranica ekrana idealan je za čitanje raznovrsnih sadržaja kao što su PDF dokumenti, elektronske knjige, internet stranice i ostalo.

Tesla Tablet H785 dolazi u kombinaciji crne boje i naglašenih sivih ivica, što mu daje ozbiljan, visokostilizovani izgled. Dijagonala ekrana od 7.85 inča i odnos stranica 4:3 doprinose skladnom odnosu elegancije i prenosivosti, jer Tesla Tablet H785 je odlično prilagođen ruci, a svi tasteri i priključci su mu lako dostupni. Zahvaljujući aluminijumskim površinama, Tesla Tablet H785 je izdržljiv, lagan i ne zagreva se ni pod većim opterećenjem. Intel Bay Trail-CR Z3735F četvorojezgarni procesor 1.8 GHz s lakoćom prevazilazi sva iskušenja. Do 2 GB RAM-a daje “prostor” za još lakši, brži i skladniji rad i korišćenje svih prednosti Android 4.4 KitKat sistema. Grafička karta unapređena je u odnosu na prethodnu generaciju Tesla tableta, a 4.300 mAh baterija omogućava autonomiju od celog dana prilikom jače upotrebe.

Tesla Tablet H785 dolazi sa ugrađenih 16 GB brze fleš memorije koja se koristi za operativni sistem, instalaciju aplikacija i snimanje multimedijalnih sadržaja. Ako želite dodatno povećanje prostora za snimanje podataka, na raspolaganju vam je mikro SD slot koji podržava kartice kapaciteta do 32 GB. Uz Tesla Tablet H785 isporučuje se i USB OTG adapter, pa na njega možete da priključite i drugu perifernu opremu, poput tastature i miša. Za navigaciju, Tesla Tablet H785 se oslanja na GPS koji poseduje i mogućnost AGPS određivanja položaja. Naravno, GPS radi i bez WiFi mreže pa možete da ga koristite uz pomoć nekog od popularnih programa, poput Here Maps.

Najnoviji Tesla Android tablet dolazi sa KitKat (Android 4.4.4) operativnim sistemom koji je optimizovan za ovaj uređaj i omogućava brzo i tečno odvijanje svih operacija. U saradnji sa proizvođačem ekranske tastature SwiftKey, omogućena je i mnogo bolja podrška za pisanje na jezicima regiona jer, uz aktuelnu bazu reči i izraza, korisnici sada po želji mogu da instaliraju i dodatne jezike, potpuno besplatno.