VIVA BLOG

Info

Nešto malo o mobilnim telefonima…

Nema sumnje da su pametni telefoni najbitniji gedžeti u našim životima. Mobilni uređaji za komunikaciju, čitanje vesti, zabavu, igranje video igara, fotografijsanje i još mnogo toga. Čak ih ne treba nazivati telefonima jer su to superračunari koje nosimo u svojim džepovima. Skoro sve druge tehnologije koje koristimo se povezuju i komuniciraju na neki način sa pametnim telefonima. Toliko su napredovali da je danas teško naći neki koji ne može nešto da obavi, bilo da je u pitanju pozivanje, slanje poruka, igranje video igara, surfovanje internetom… Najbolji pameti telefoni imaju odličan dizajn, softver koji se lako koristi, odlično trajanje baterije i vrhunske kamere (mondo.rs)

Od pojavljivanja na našem tržištu, cena Iphone 6S je konstantno padala. Konačno, u poslednje dve nedelje nema promena, stagnira na 699 evra. I dok smo očekivali da će se do kraja godine pojaviti jeftinija verzija 4-inčnog 6C, iz Apple-a stižu vesti da se njegova promocija očekuje tek sredinom 2016-te a možda i na jesen  zajedno sa Apple iPhone 7 i verovatno Apple iPhone 7 Plus telefonom

iphone-6c-650x366

BlackBerry Priv… Prvi Android telefon kanadske kompanije BlackBerry, jedinstvenog dizajna sa odličnim AMOLED QHD ekranom čije su ivice takođe zakrivljene kao na Galaxy S6 Edge modelu. Telefon poseduje Snapdragon procesor, odličnu kameru i fizički QWERTY tastaturu po kojoj je BlackBerry inače poznat. Takođe, tu je i dodatna bezbednost koju pruža DTEK softver (aplikacija). Jedva čekamo da se pojavi i u našoj zemlji.

BlackBerry-Priv-1-

Android pametni telefon koji trenutno doživljava najveću popularnost je svakako Sony Xperia Z5. Poseduje najbolju kameru koja je ikad ugrađena u neki mobilni telefon, odličan OmniBalance dizajn sa matiranim staklom na zadnjoj strani, stereo zvučnike, odličan ekran, otporan je na prašinu i vodu, a nosi ga i tajni agent 007 Bond, James Bond.

sony-z5-familytn.png

Fotografije Samsung-ovog predstojećeg telefona na preklop, koji je sertifikovan od strane TENAA agencije prošle nedelje, upravo su se pojavile na internetu. Nakon pogleda na fotografije, možemo da zaključimo da telefon naziva SM-W2016 izgleda kao verzija Galaxy S6 telefona na preklop, a tome pomažu i metalna konstrukcija, kao i staklo koje se koristi. Treba ipak naglasiti da se telefon neće zvati Galaxy Golden 3, već da će najverovatnije biti objavljen kao SM-W2016. Predstojeći telefon se odlikuje sa dva 3,9-inčna Super AMOLED displeja a svaki je rezolucije 1280 x 786 piksela, kao i Android 5.1.1 Lollipop platformom. Što se tiče ostalih specifikacija, tu je 64-bitni osmojezgarni Exynos 7420 procesor, 3 GB RAM i 64 GB interne memorije, kamera od 16 megapiksela sa zadnje strane, kao i kamera od 5 megapiksela sa prednje strane. Telefon je 15,1 mm debljine a težak 204 grama; radi se o high-end smartfonu koji bi mogao privući ljubitelje telefona na preklop. U ovom trenutku ne znamo tačan datum objave predstojećeg telefona. (benchmark.rs)

86571b0e4ed6f03291e09caa5c2674db

Toliko za sada. Naša ponuda mobilnih telefona Vam je uvek dostupna na sajtu i ažurira se svakog ponedeljka. Od gore opisanih modela, imamo samo Z5… Ukoliko ste protivnik smart telefona, možda će Vam se učiniti zanimljivim mobilni uređaj veličine kreditne kartice, Elari CardPhone, super tanki Anti-Smartphone sa Bluetooth podrškom koji će se uskoro pojaviti na našem tržištu. Najavljena cena je 7500.00 RSD. Po našem mišljenu precenjen… ali dobro. Toliko za sada.

2015-10-08_104604

S poštovanjem, Viva Net Team Managament

Leave a Reply

Your email address will not be published.