VIVA BLOG

News Technology

Novi Huawei P40 stiže u martu: Vrhunske performanse, ali bez Google aplikacija

Huawei će predstaviti svoj novi flegšip uređaj – P40 – na događaju u Parizu u martu 2020., kaže Ričard Ju, jedan od direktora u kompaniji Huawei. Ju je takođe rekao da serija P40 neće imati pristup Google aplikacijama i uslugama.

Umesto toga, telefoni će isporučivati Huawei Mobile Services (HMS) koji su alternativa Google Play uslugama. I P40 i P40 Pro će pokretati Android 10, uz kompanijski EMUI 10 interfejs, prenosi AndroidCentral. Ju navodi i da će serija P40 imati dizajn “kakav potrošači ranije nisu videli”. Uprkos činjenici da telefoni neće nuditi Google aplikacije ili usluge, Ju kaže da će se distribuirati kroz sve uobičajene kanale, uključujući operatere i prodavce. Dva telefona će imati bolje kamere, duže trajanje baterije i superiorne performanse. Istovremeno, na Internetu su procurili prvi renderi modela P40 i P40 Pro koji ukazuju da će telefoni izgledati vrlo slično Samsungovom Galaxy S11, barem sa zadnje strane. Kao i Galaxy S11 i S11+, i Huawei P40 i P40 Pro imaju veliki pravougaoni modul kamere sa zadnje strane. Očekuje se da će standardni P40 imati zadnju četvorostruku kameru, dok će P40 Pro možda imati i dodatni senzor.

Pošto renderi ne otkrivaju kompletan dizajn ova dva telefona, ostaje da se vidi da li će se P40 serija imati “notch” ili rupu za kameru na prednjoj strani.

Što se tiče veličine ekrana, P40 ima 6,1 ili 6,2-inčni ravni ekran, dok će P40 Pro imati veći 6,5 ili 6,7-inčni panel sa zakrivljenim ivicama na obe strane. Očekuje se da će oba telefona imati OLED panele sa senzorima otiska na ekranu, baš kao i njihovi prethodnici. Takođe će doći sa USB Type-C portom, dok 3,5mm priključak za slušalice neće biti prisutan.

Ako je verovati glasinama, Huawei P40 Pro imaće brzinu osvežavanja od 120 Hz. Što se kamere tiče, očekuje se da će nadolazeći flagship imati unapređeni primarni senzor Sony IMX686 od 64MP i periskopski zum objektiv od 12MP.

izvor: b92.net