VIVA BLOG

Social Media Zanimljivosti

Pet korisnih trikova za Viber

Viber je aplikacija koja je odavno osvojila ljubav svojih korisnika, ali nisu svi upoznati sa svim njenim funkcijama.

Ako vas zanima kako da poboljšate rad sa ovom aplikacijom, evo kako ćete to da učinite!

1. Napravite kviz

Kako biste kreirali kviz u Viberu, neophodno je da odaberete zajednicu (community) ili grupu za ćaskanje, a onda ikonicu za anketu pri dnu ekrana. Pojaviće vam se novi prozor, u kom možete da vidite obrazac za vaš kviz. Upišite pitanje, ponuđene, tačne odgovore i samo odaberite „Create“.

2. Uključite kombinovana obaveštenja

Ovo znači da će sve poruke u jednom razgovoru da vam stižu u okviru istog obaveštenja, pa vas telefon neće svaki čas ometati. Otvorite ćaskanje za koje želite da uključite pametna obaveštenja, a onda prevucite sa desna nalevo. Tu aktivirajte „Combine notifications“.

3. Postanite nevidljivi

Želite da koristite Viber, ali da drugi ne znaju da ste online? Otvorite aplikaciju, pa odaberite Settings. Odatle, idite na opciju Privacy, i samo „odštiklirajte“ Share Online Status.

4. Sakrijte razgovor

Prvo ćete morati da otvorite čet sobu, i onda otvorite meni (nalazi se gore desno). Odatle odaberite „Chat Info“, a onda „Hide this chat“.

5. Podelite lokaciju

Otvorite razgovor u okviru kog želite da podelite lokaciju, a onda odaberite tri tačkice koje se nalaze dole desno u porstoru u kom pišete novu poruku. Odaberite, onda, samo „Send Location“ i to je to.

izvor: vesti-online.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.