VIVA BLOG

News Technology

Samsung najavljuje premijum 8K TV za CES 2020

Samsung Korea je najavio premijum 8KTV, koji će kompanija prikazati tokom CES 2020 sajma, čime potvrđuje procurelu fotografiju koja se pojavila pre nekoliko dana. Q950TS je televizor koji ima izuzetno visoku rezoluciju, ali postavlja i nove standarde za TV ekrane sa Infinity Design-om. Sem malog vidljivog okvira u dnu, gotovo da nema okvira oko ostatka displeja.

Televizor pokreće kompanijin AI “quantum processor”, koji upravlja osveženim korisničkim interfejsom, a može da “podigne” bilo koji izvor sadržaja na 8K. Tu je i univerzalni vodič, koji može da kombinuje preporuke iz nekoliko aplikacija itovremeno.

TV ima i “digitalnog batlera” za kojeg Samsung tvrdi da će omogućiti kontrolu drugog hardvera preko Bluetooth i WiFi, pa čak i starijih uređaja koji nisu povezani na internet. TV može da reprodukuje sadržaj sa mobilnih uređaja preko jednog dodira uz “Tap View”, a tu je i opcija multitaskinga na ekranu. Naravno, prisutna je podrška za digitalne asistente koa što su Bixby, Google Assistant i Amazon Alexa.

AI procesor stoji i iza mogućnosti reprodukcije zvuka na televizoru, pa Object Tracking Sound Plus tehnologija prilagođava zvuk u zavisnosti od onoga što se dešava na ekranu i omogućava 5.1 surround efekte uz pomoć zvučnika ugrađenih u TV. Novi Q-Symphony kombinuje TV zvučnike sa kompatibilnim soundbarovima i kreira potencijalno 9.1.4 sistem zvučnika.

Više o tome kako rade tehnologije na Samsungovom Q950TS 8K televizoru ćemo saznati za nekoliko dana, kada bude prikazan u okviru CES 2020 sajma.

Izvor: benchmark.rs