VIVA BLOG

Info

SONY Z3

Kažu da je Sony Z3 jedan od najinteresantnijih Android telefona današnjice i definitivno najjači model među Sony mobilnim telefonima. Mi smo ga držali u rukama i površno testirali. Na prvi pogled gotovo da se ne razlikuje od modela Z2. Na crnom telefonu primetni su otisci od prstiju tako da je za održavanje definitivno bolji u beloj varijanti, tačnije ne vide se otisci kao na crnom. Što se otpornosti na tečnosti, prašinu i padove tiče, nismo ga isprobali ali smo pročitali da je vrhunski zaštićen i da sa njim nije bilo problema kao sa prethodnim modelima tipa da je kamera prestala da radi, mikrofon, zvučnik i slično. Ovaj ekran podržava Mobile BRAVIA Engine 2 (druga generacija) što unapređuje kvalitet prikaza slike, ali to nije sve, jer između slojeva ekrana nema vazdušnog međuprostora. Ekran se savršeno ponaša na suncu u poređenju npr. sa iPhone 5 modelom, čak i pri direktnim sunčevim zracima informacije na ekranu se mogu lako pročitati.
Uređaj koristi Quad core 1.5GHz Qualcomm APQ8064+MDM9215M procesor dok je za grafiku zadužen Adreno 2320 procesor. Telefon poseduje 2GB sistemske memorije. Prednja kamera je 2.1MP  koja je odlična za snimanje portret fotografija, tzv. selfija. Podržava video rezoluciju do 1080p rezolucije, dok je sa zadnje strane instalirana glavna kamera koju karakteriše 13MP rezolucija (Sony Exmor RS), LED blic, mnoštvo podešavanja. Verujemo i da je baterija sasvim dobra. Kod nas je trenutna cena 540 evra sa garancijom od 12 meseci i ima ga samo u crnoj boji. Tačna oznaka je Sony D6603 dok postoji i compact verzija, Sony D5803 čija je cena 435 evra.
Ovaj telefon ima našu preporuku definitivno. Ukoliko volite Sony i nije Vam mnogo da izdvojite 540 evra, Z3 je pravi model za Vas.