VIVA BLOG

Info

U fokusu…

ComTrade je nedavno izbacio novi Tesla tablet sa DualSIM slotovima za kartice koji omogućavaju 3G prenos podataka, ali takođe i mogućnost obavljanja poziva i slanje poruka. U pitanju je tablet iz niže klase, po vrlo pristupačnoj ceni u slobodnoj prodaji, ili uz malu novčanu mesečnu naknadu kod mobilnog operatera MTS. Sedmoinčni tablet sa Lollipop Android verzijom, pogledajmo šta nudi… Tesla Tablet L7 3G. S obzirom na cenovnu pristupačnost, specifikacije su očekivano skromnije. Kada je u pitanju čipset, ComTrade se i dalje se drži Intel modela, a ovde je konkretno po sredi SoFia čipset sa integrisanim 3G modemom, tačnije Atom X3-C3230RK. Četiri jezgra 64-bitnog Silvermont procesora na 1.2GHz-a uparenih sa Mali-450MP4 grafičkim čipom. Solidna budžetna kombinacija koja bi trebala da ponudi pristojne performanse.

TESLA 3G

Skladište je veličine 8GB, a ostavljena je mogućnost proširenja microSD karticama – zvanično do 32GB-a. Tu je i gigabajt radne memorije, što u današnje vreme nije baš mnogo, ali je očekivana cifra za ovu cenovnu klasu. Baterija je nešto manjeg kapaciteta i iznosi (za tablet) skromnih 2800 mAh. Na tabletu postoje i prednja i zadnja kamera, prednja rezolucije 0.3MP i zadnja sa senzorom od 2MP. Ekran je rezolucije 1024×600 tačaka. 

Izvor: benchmark.rs

Naše mišljenje vezano za TESLA tablete generalno nije loše. Uređaji su se pokazali vrlo dobrim u odnosu na cenu. Reklamacija je ipak bilo, ali u malom broju. Uglavnom im je mana konektor punjenja koji je veoma osetljiv. Dobra stvar je da ovlašćeni servis ProMobi Servisni Centar vrlo profesionalno i efikasno otklanja kvarove u kratkom vremenskom roku, što važi i za popravke i nakon isteka garancije ili ako je u pitanju neko fizičko oštećenje, uz minimalne troškove rezervnih delova i rada. (by Viva)

tesla_tablet_l7_3g_1

Ljubitelji Xperia serije imaju razloga da se raduju – stigao je Z5! Najnoviji član Sonijeve porodice smartfona donosi sve ono što je Z liniju činilo primamljivom u prethodnim godinama, ali takođe i određena unapređenja. Neki od noviteta koje Z5 donosi su između ostalog čitač otisaka, novi senzor zadnje kamere rezolucije 23MP, izuzetno brz autofokus i korigovan – ali i dalje prepoznatljiv – dizajn. Privlačan flegšip na kakav smo navikli, sada u najnovijem izdanju… Kakve specifikacije donosi Xperia Z5 model? U stilu prethodnih modela iz Z serije, radi se o smartfonu koji je unapređena verzija Z4 (Z3+) modela. Pošto se radi o flegšip smartfonu za treći kvartal u kojem pojedini proizvođači ponovo predstavljaju svoje najnovije smartfone, jasno je da je Z5 konkurentan kada je hardver u pitanju. Popularan izbor kada je u pitanju čipset – ozloglašeni “vrući” Snapdragon 810 kao i kod većine konkurencije. Dakle, četvorojezgarni Cortex A57 na 2GHz i još jedan Quad core Cortex A53 na 1.5 GHz, plus Adreno 430 GPU. U prevodu, isto kao Z4 (Z3+) ali lep skok u odnosu na Snapdragon 801 čipset sa Xperia Z3 modela.

Izvor: benchmark.rs

927b05606afecc29e46063cb38912c37

Već neko vreme pristižu informacije o Samsungovom narednom telefonu iz gornjeg segmenta – Galaxy S7, čije predstavljanje se očekuje u januaru. Poslednjih nekoliko dana smo čuli dosta toga o telefonu, sada su se pojavile i neke dodatne informacije. Prema navodima, Samsung će za izradu Galaxy S7 modela koristiti magnezijum umesto aluminijuma, kao i više stakla. S obzirom da je kompanija već pomenula novi 20MP kamera senzor koji je razvila, moguće je da će se on pojaviti i na Galaxy S7 modelu. Pomenuti senzor ima veličinu od 1/2.6″, 1.0 micron piksele i troši manje zbog senzora koji je izrađen u 28nm procesu (primera radi, Galaxy S6 koristi senzor proizveden u 65nm procesu). Očekuju se i poboljšanja na polju zvuka. Pominje se da će Samsung Galaxy S7 imati Sabre 9018AQ2M audio čip, kompanije ESS Technology, a doneće superioran kvalitet zvuka.
Izvor: NextPowerUp

ffd0a64088286b454c5300e200f114e0