VIVA BLOG

Uncategorized

Zanimljivosti… Nije loše znati…

Pametni telefoni u vašim rukama mogu biti veoma osetljivi, tj. mogu se uprapostiti u samo nekoliko sekundi. Ispod su navedeni uglavnom negativni primeri koje bi trebalo izbegavati. Kako biste svom “ljubimcu” produžili život, pročitajte savete koji slede:

Retko isključujete telefon. Jedna od bitnijih stvari jeste isključivanje telefona bar jednom nedeljno. Ukoliko to ne radite, baterija će zahtevati punjenje više puta pa će samim tim brže oslabiti.

Wi-Fi i Bluetooth su vam stalno uključeni. Kada su ove dve stavke konstanto uključene a ne koristite ih često, baterija telefona će se isprazniti brže, što je i logično. Koristite ih samo kada su vam opcije potrebne.

Koristite telefon u lošim vremenskim uslovima. Nisu svi telefoni dizajnirani tako da bi izdržali visoke temperature. Najbolje je koristiti telefon na temperaturi od 0 do 30 stepeni celzijusa. Sve ispod ili iznad toga može prouzrokovati probleme sa baterijom.

Ostavljate telefon da se puni cele noći. Ovo i nije baš najbolja ideja. Mnogi misle da kada se baterija napuni u potpunosti a pritom ostane i dalje na punjaču, može doći do problema. Punite telefon preko dana kako biste izbegli ovu situaciju.

Punite bateriju do 100 posto ili čekati da se isprazni kako biste je punili od nule. Litijum-jonske baterije najbolje funkcionišu kada su napunjene od 50 do 80 procenata, kaže Šejn Brodski, osnivač kompanije koja proizvodi dodatnu opremu za pametne telefone.

Ne koristite originalni punjač. Originalna dodatna oprema je kompatibilna sa uređajem koji koristite. Brzina punjenja je prilagođena uređaju. Ako koristite različite punjače drugih brendova, mogu prouzrokovati vatru usled neusklađene brzine punjenja.

Ne čistite dovoljno uređaj. S vremena na vreme bi bilo poželjno očistiti odgovarajućom krpom ekran i druge delove uređaja kako bi se uklonila prašina i ostala prljavština.

Stalno pokazujete telefon koji imate. Prestanite sa ovim ukoliko ne želite da vam neko ukrade telefon. Ne ostavljajte ga na stolu u kafiću jer su iskusnim lopovima dovoljne samo nekoliko sekunde kako bi došli do vašeg telefona.

Ne koristite lozinku kao zaštitu. Ukoliko želite da lične podatke zaštitite što bolje, bilo bi poželjno da koristite lozinku kao zaštitu, piše TechViral.

Screenshot-19

Leave a Reply

Your email address will not be published.